Svitolina Elina – Wang Xinyu

Elina Svitolinová sa na Wimbledone zlepšuje každým kolom a teraz už hrá o postup do štvrťfinále. Elina bola už minulý rok dokonca v semifinále a to isté sa jej podarilo aj v roku 2019. V prvom kole musela Svitolinová do 3 setov v zápase s Linette, ale v druhom kole zvládla postup už v 2 setoch v zápase proti Niemeier (6 : 3, 6 : 4). Najlepší výkon potom Svitolinová predviedla v treťom kole proti Jabeur a zvíťazila v 2 setoch 6 : 1, 7 : 6.

V tom zápase sa Jabeur hrala Elina skutočne výborne a v zápase neurobila ani jednu dvojchybu. Ale hlavne Svitolinovú držal servis – po tom prvom získala 76 % bodov a po tom druhom to bolo stále výborných 68 % bodov. Preto asi ani neprekvapí, že proti tak výbornej súperke neprišla Svitolinová o svoj servis ani raz. Teraz nastúpi Svitolinová v osemfinále proti X. Wang, ktorá je určite hrateľná a v rebríčku je na 42. mieste. Aj preto si vsadím na víťazstvo Svitolinovej v kurze 1,51 – to stále beriem.

Wang musela do 3 setov už v prvom kole s Tomovou a v 3 setoch porazila v druhom kole aj Pegulu (6 : 4, 6 : 7, 6 : 1). V treťom kole potom Wang so šťastím porazila Dart po setoch 2 : 6, 7 : 5, 6 : 3 – Dart pritom viedla už 6 : 2 a 3 : 1 a za stavu 1 : 1 na sety viedla Dart v tom rozhodujúcom 3. sete už 3 : 0. No a pretože sa jedná o ženský tenis, tak asi už ani neprekvapí, že potom Dart prehrala 6 hier za sebou a tretí set tak stratila 3 : 6. Takýto darček ale Wang od precíznej a málo chybujúcej Svitolinovej už nedostane a do štvrťfinále sa pozrie práve Elina Svitolinová.

TIP: 1