Tomáš Macháč – Matteo Arnaldi

Tomáš Macháč, ktorý momentálne zaujíma 45. miesto v tenisovom rebríčku, má za sebou pomerne skromnú sezónu na antuke. Zo svojich troch zápasov v tomto roku dokázal vyhrať iba dva. Avšak jeho víťazstvá prišli len nad hráčmi, ktorí neboli v optimálnej forme – Ruusuvuorim a Shangem. Posledný zápas, ktorý odohral, skončil pre Macháča katastrofálne, keď utrpel debakel so skóre 6:0, 6:2 proti Sheltonovi.

Naopak Matteo Arnaldi momentálne zaujíma 37. miesto v tenisovom rebríčku. Arnaldi ukazuje solídne výkony a zvlášť na antuke mu ide dobre. Z posledných šiestich zápasov na tomto povrchu dokázal vyhrať štyri, porazil v nich hráčov ako Baeze a O’Connella. Arnaldi prehral iba v zápasoch, ktoré boli veľmi vyrovnané, s hráčmi ako Medveděv a Ruud. Navyše Arnaldi má výhodu, že tento turnaj je domácim turnajom, čo mu môže dodatočne dodávať motiváciu k dobrým výkonom.

Pokiaľ ide o stávku, zdá sa, že Arnaldi má väčší potenciál na víťazstvo. Má stabilnejšie výkony, uprednostňuje antukové povrchy, je v lepšej forme a navyše hrá na domácej pôde, čo môže byť rozhodujúci faktor.

TIP: 2