Česko U18 – Slovensko U18

Federálne československé derby čaká na fanúšikov hokeja už vo štvrťfinále MS do 18 rokov. V tomto súboji favorizujem českých hráčov, a to z hneď viacerých dôvodov.

Češi ukázali v základnej skupine B solídnu formu, keď obsadili druhé miesto. Po úvodnom víťazstve nad Švajčiarskom (3:0) síce prehrali s Kanadou (0:6), no následne zdolali Švédsko po nájazdoch (3:2) a prekvapivo podľahli Kazachstanu po predĺžení (3:4). V porovnaní s Kanadou boli vo všetkých zápasoch strelecky aktívnejším tímom.

Slováci mali na turnaji rozpačitý úvod. Po debakli s USA (0:9) prehrali s Lotyšskom (3:5) a Fínskom (0:4). Predovšetkým zápas s Fínmi bol veľkým sklamaním, keď si Slováci dokázali vytvoriť len 8 striel na bránu a to aj s 5-minútovou presilovkou. Pred posledným duelom im hrozil boj o záchranu, no vďaka prekvapivému víťazstvu nad Nórskom 11:1 sa im podarilo postúpiť do štvrťfinále z tretieho miesta.

Tímy sa stretli aj v prípravných zápasoch pred turnajom, kde v oboch prípadoch zvíťazili Česi – najprv 3:0 a potom 4:3 po predĺžení.

Historická bilancia a výkony v základnej skupine ma vedú k favorizácii českej reprezentácie. Miernou výhodou pre nich môže byť aj fakt, že sa pred štvrťfinálovým duelom nemuseli sťahovať a lepšie poznajú halu v Bratislave.

Samozrejme, hokej je plný prekvapení a Slováci určite neskladajú zbrane. V tomto súboji bude dôležitá disciplína, bojovnosť a efektivita pred bránkou. Verím, že nás čaká napínavý a vyrovnaný duel.

TIP: 1