Garin Cristian – Shang Juncheng

Garin je v súčasnosti na 111. mieste rebríčka ATP a jeho tohtoročná bilancia na tráve je 4/2. Vstup do trávnatej časti sezóny nebol úspešný, keď prehral s Brouwerom a Atmanom. Následne sa zúčastnil kvalifikácie, kde ako favorit všetky svoje zápasy vyhral. V minulosti sa mu na tomto turnaji darilo, napríklad v roku 2022 senzačne dosiahol štvrťfinále.

Shang je aktuálne na 104. mieste rebríčka ATP a tento rok má na tráve bilanciu 6/3. V Nottinghame dosiahol štvrťfinále a v Eastbourne sa mu darilo ešte lepšie. V kvalifikácii vyradil nebezpečného Otteho a následne si poradil aj s Ruusuvuorim. Vo štvrťfinále sa stretol s Fritzom, pričom zápas prehral až po dvoch tiebreakoch.

Garin minulý rok na tráve nehral a tento rok sa trápi, keďže ani na jeho obľúbenej antuke nedosahuje dobré výsledky a jeho sezónna bilancia na všetkých povrchoch je 15/15. Ani na tráve zatiaľ neukazuje presvedčivé výsledky. Na druhej strane, Shang je mladý talent, ktorý sa na trávnatom povrchu osvedčil a tento rok porazil niekoľkých kvalitných hráčov.

Podľa štatistík má Garin na Wimbledone problémy, keď v kvalifikácii trafil len 56% prvých podaní. Shang má túto sezónu úspešnosť prvého podania 67%, čo je na tráve výrazný rozdiel. Obaja hráči majú inak pomerne vyrovnané štatistiky, ale Shang ich dosiahol proti kvalitnejším súperom. Navyše, tento rok vyhral všetky štyri rozhodujúce sety, ktoré odohral. Preto sa očakáva, že Shang postúpi do ďalšieho kola Wimbledonu, keďže jeho výkon naznačuje vysokú hodnotu v kurzovej ponuke.

TIP: 2