Poľsko – Turecko

Oba tímy dnes čaká posledný prípravný zápas pred majstrovstvami Európy, a tomu by mali zodpovedať aj zostavy. Hoci hlavným cieľom bude predovšetkým vyhnúť sa zraneniam, oba tímy sa budú snažiť zakončiť prípravu víťazstvom a optimálne sa naladiť na Euro.

Poľsko nedávno v priateľskom zápase porazilo Ukrajinu 3:1, čo naznačuje, že skórovanie pre nich nemusí byť veľký problém. Hlavnou hviezdou bude samozrejme Lewandowski, no výrazne môžu prispieť aj hráči ako Buksa (16 gólov v tureckej lige za Antalyaspor) a Szymański (10 gólov a 11 asistencií vo Fenerbahçe), ktorí budú veľkou útočnou hrozbou pre súperov Poľska v základnej skupine.

Turecko v prvom prípravnom zápase remizovalo s Talianskom 0:0, no napriek silnému súperovi si dokázali vytvoriť niekoľko šancí. Proti Poľsku, ktoré by malo byť ľahším súperom než Taliansko, sa dá očakávať, že sa im podarí minimálne raz skórovať. Medzi najlepších strelcov Turecka v minulej sezóne patria Oguz Aydin (13 gólov za Alanyaspor), Kahveci (12 gólov a 7 asistencií za Fenerbahçe) a Kerem Aktürkoğlu (12 gólov a 6 asistencií za Galatasaray). Skúsení hráči ako Tosun, Calhanoglu a Yokoslu taktiež nebudú chýbať.

Na oboch stranách sú teda hráči, ktorí vedia dávať góly, a preto by sa dnes malo podariť skórovať obom tímom aspoň raz. V takom prípade by dosiahnutie troch gólov nemalo byť problém.

TIP: nad 2,5 gólu