Guangzhou R&F – Guangzhou Evergrande

Nedávno sa začala hrať sezóna v čínskej Superlige. Zatiaľ sa odohralo len úvodné kolo, no už v tom druhom sa odohrá zaujímavý derby zápas. Domácie R&F privíta majstrovské Evergrande.

Táto sezóna sa zatiaľ veľmi hodnotiť nedá, keďže ešte ani poriadne nezačala. Čo sa však týka ambícii, tak hosťujúci tím je v krajine so Šanghaj SIPG asi najsilnejším celkom. Za mňa najsilnejším, nakoľko má najkompaktnejší káder na čele s Paulinhom a Taliscom. Práve Paulinho je už niekoľko sezón jeho najväčšou hviezdou a ťahúňom. Myslím si, že Evergrande bude aj tento rok útočiť na domáci titul. Hosťujúci tím si v úvodnom kole doma poradil s Šanghaj Šen-chua 2:0. Naopak domáci celok do ligy vstúpil zle, keď v Shenzhene prehral hladko 0:3 a nepodarilo sa mu streliť ani gól. Na jednej strane je ešte skoro vyvodzovať nejaké unáhlené závery, ale na druhej strane aj prvý zápas môže mať výpovednú hodnotu. Hlavne ak sa jedná o favorizovaný tím, akým hostia sú, pričom sú považovaní za favorita tohto zápasu.

Vzájomná bilancia zápasov týchto dvoch rivalov je lepšia v prospech Evergrande, ktoré trikrát uspelo, raz doma vyhralo aj R&F a raz sa body delili. Presnejšie, 3 predošlé súťažné zápasy vyhralo Evergrande, 2 zápasy, ktoré priniesli výhru R&F a remízu boli len prípravné zápasy. Tento krát opäť pôjde o súťažný duel, takže verím viac hosťom, ktorí mali do ligy lepší štart. Skúsim tip, že hosťujúci celok strelí gól v oboch polčasoch.