Midtjylland – Slovan Bratislava

V sezóne 2023/24 sa Midtjyllandu podarilo získať titul v dánskej lige, pričom udržal svoje najväčšie hviezdy a zároveň vhodne posilnil svoj tím.

V predchádzajúcej sezóne bol najlepším strelcom tímu Cho Gue-Sung, ktorý nastrieľal 12 gólov. Nasledovali Gluda s 11 gólmi, Osorio s 8 gólmi a Sorensen s Brynhildsenom, ktorí pridali po 5 gólov. Všetci piati hráči zostali v kádri aj v aktuálnej sezóne, aj keď Cho Gue-Sung je momentálne zranený. Midtjylland navyše pred novou sezónou výrazne posilnil – príchod útočníka Buksa z Lens za 4 milióny EUR a záložníka Castilla zo Šachťoru za rovnakú sumu dodal tímu ďalšiu kvalitu. Na druhej strane, Midtjylland opustil záložník Charles, ktorý prestúpil do Corinthians za 1,6 milióna EUR, a obranca Ingasov, ktorý sa pripojil k Panathinaikosu.

V treťom predkole Ligy majstrov Midtjylland vyradil maďarský Ferencváros. Doma zvíťazil 2:0, a to aj napriek nevyužitej penalte, a v odvete na pôde súpera uhral bezgólovú remízu 0:0, čo mu stačilo na postup. Slovan Bratislava v tom istom kole doma vyhral 2:0 nad kyperským APOELom Nikózia, čo mu vytvorilo dobrú východiskovú pozíciu pre odvetu.

V Nikózii Slovan uhral rovnaký výsledok ako Midtjylland – bezgólovú remízu 0:0. Hoci sa väčšinu zápasu bránil (držanie lopty 68 % : 32 %, strely celkom 19 : 7, strely na bránu 5 : 2 a rohy 7 : 1 v prospech APOELu), aj tak si dokázal vytvoriť niekoľko šancí. Obe mužstvá mali svoje príležitosti, keďže strely zasiahli žrde na oboch stranách.

Slovan Bratislava v tejto sezóne zaujal svojím výkonom aj hráčskym kádrom. Do útoku a zálohy má k dispozícii kvalitných a skúsených hráčov ako Mak, Strelec, Weiss, Kucka, Bajrič, Tolič, Barseghyan či Marcelli. Napriek tomu, že Midtjylland pôsobí o niečo silnejšie, bol by úspech Slovana v podobe postupu do základnej skupiny Ligy majstrov veľmi zaujímavý. Konfrontácia Slovana s najlepšími európskymi tímami by určite prilákala veľkú pozornosť.

TIP: 1 (postup domácich)