Francúzsko – Poľsko

Favorizované Francúzsko toho na začiatok turnaja veľa nepredviedlo. Hoci im výhra z prvého zápasu a remíza s Holandskom stačia na postup do osemfinále, prvú priečku si ešte nezabezpečili. Preto sa nedá očakávať žiadne šetrenie hráčov a do zostavy by sa mal vrátiť aj maskovaný Mbappé.

Práve bez svojej najväčšej hviezdy sa museli Francúzi zaobísť v minulom zápase, čo sa výrazne prejavilo na ich efektivite. Je fakt, že Mbappé sa dostáva do gólových situácií a aj keď to v prvom zápase proti Rakúsku úplne nepotvrdil, väčšinou rieši tieto situácie gólovo. Francúzsko však nie je len o jednom hráčovi – zatiaľ dobre hrajú aj kreatívny Griezmann či krídelník Dembélé. Útok určite nie je to, čo by malo Francúzsko v ďalšom priebehu turnaja trápiť. Víťazstvo v skupine bude hlavným cieľom, pretože víťaz pôjde na druhý tím českej skupiny, a úprimne, ani náš výber, ani Turecko by pre Francúzsko nemali byť vážnym súperom. Pre mňa sú to prijateľní súperi pre Francúzsko v osemfinále.

Súperom Francúzska bude Poľsko, ktoré už nemá šancu na postup. Hoci budú určite motivovaní zakončiť turnaj úspešne, dá sa predpokladať, že tie najväčšie hviezdy možno zostanú sedieť na lavičke. Žiadny klub by totiž nebol rád, keby sa im zranil hráč v zápase, ktorý v podstate o nič nejde. Francúzsko má extrémnu silu hlavne v útoku a verím, že sa dokážu presadiť aspoň raz v oboch polčasoch.

TIP: Fráncuzsko skóruje v oboch polčasoch