Dortmund – Atlético Madrid

Maatsen je holandský futbalista, ktorý háji farby Dortmundu na hosťovaní z Chelsea. Zatiaľ odohral 16 zápasov a získal 6 žltých kariet (4 v lige a 2 v Lige majstrov, avšak len v 3 zápasoch). V poslednom stretnutí s Monchengladbachom bol vymenený po polčase, pravdepodobne aby si šetril sily na tento duel, avšak stihol si žltú kartu v 14. minúte, rovnako ako v prvom zápase s Atletikom a aj v predchádzajúcom vyraďovacom kole s PSV.

Jeho pozícia je na ľavom obrancovi a s výnimkou posledného ligového zápasu pravidelne dostáva plnú porciu minút v lige aj v Lige majstrov. Dortmund bude musieť tlačiť v zápase a on ako krajný obranca by sa mal snažiť podporovať útok, čím môžu vznikať medzery v obrane a je veľká pravdepodobnosť taktického faulu na žltú kartu. Pravdepodobne proti nemu budú hrať Molina, Llorente a do toho útočník (Griezmann alebo Morata), čo predstavuje kombináciu rýchlosti, skúseností a múdrosti.

Svojimi 22 rokmi nemá toľko skúseností, najmä nie s takými veľkými zápasmi, a môže sa u neho objaviť nejaká chyba, ktorú by potom musel riešiť žltou kartou. Ak vezmeme do úvahy jeho pozíciu a skutočnosť, že jeho tím musí doháňať stratu, vidím väčšiu šancu na žltú kartu, než nám naznačujú vypísané kurzy. Zápas bude riadiť Vinčič, ktorý tento rok v Lige majstrov rozdal 5, 6, 2, 3 žlté karty, pričom 5 žltých kariet bolo udelených Atlétiku v Laziu a 3 dostal Madrid.

TIP: Maatsen dostane žltú kartu