Erjavec Veronika – Maklakova Ekaterina

Domáca slovinka Veronika Erjavec si užíva skvelú sezónu na tenisových dvorcoch, keď sa blíži k hranici druhej stovky rebríčka. Aj keď momentálne stráca niekoľko miest (179), jej výkony ju približujú k osobnému maximu. Veronika sa vo väčšine prípadov presadzuje na antuke, no dokáže si dobre poradiť aj na iných povrchoch. Aj keď je hala, v ktorej momentálne súťaží, mierne pomalšia, minulý rok sa jej tu darilo, keď dosiahla polfinále. V súčasnosti má vyrovnanú bilanciu zápasov (7-7), pričom na halových povrchoch zaznamenala 6 víťazstiev a 5 prehier. Jej najvýraznejšie úspechy tento rok zahŕňajú štvrťfinále v Porte a osemfinále v Trnave.

Na druhej strane, ruská hráčka Ekaterina Maklakova patrí medzi mladé talentované tenistky. Aj keď sa momentálne pohybuje mimo prvých stovky rebríčka (maximálne 366, aktuálne na 409. mieste), jej univerzálny štýl hry ju robí nebezpečnou pre akúkoľvek súperku. Maklakova má tento rok pozitívnu bilanciu zápasov (8-5), pričom na halových povrchoch vyhrala 6 zo 7 zápasov. Jej najlepší výkon sa datuje na turnaj v Grenoble, kde sa prebojovala do semifinále. Nedávno prekonala kvalifikáciu na turnaji, kde zdolala domácu súperku Lanisek 60 61 a prekvapujúco sa neobjavila Barthelová.

S ohľadom na súčasné výkony a postavenie v rebríčku sa môže zdať, že Veronika Erjavec má miernu výhodu pred Ekaterinou Maklakovou. Domáce prostredie môže byť dodatočným impulzom pre Erjavec, ktorá sa bude snažiť využiť tento faktor vo svoj prospech. Preto volíme stávku na víťazstvo domácej hráčky.

TIP: 1