Neapol – Turín

Neapol bol minuloročným majstrom talianskej ligy, táto sezóna je pre nich oveľa ťažšia, pretože obhajovať titul je veľmi náročné a ťažké. Každý sa na nich pripraví ako na majstra ligy a každý bude chcieť prevýšiť majstra ligy, a to sa práve tento rok aj deje. Dve dôležité veci pre domáci tím sú, že zatiaľ dokázali udržať dvojicu kľúčových hráčov, ktorí mali veľký podiel na titule (duo Osimhen – Kvaratskhelia). Neapol odohrala 27 zápasov so ziskom 12 víťazstiev, 7 remíz a 8 prehier, čo nie je úplne ideálne pre talianskeho majstra, a už teraz sa potvrdzuje, že obhájiť titul bude nesplniteľné.

Aktuálne zaostáva za prvým Interom už o 29 bodov, čo je veľký rozdiel. Neapol musí pridať, do tímu prišiel Calzona, ktorý v Neapole už pôsobil ako asistent trénera, a uvidíme, aký vplyv to bude mať na tento tím, zatiaľ veľmi pozitívny, proti Juventusu hrali sympaticky.

FC Torino sa nachádza na 10. mieste tabuľky so ziskom 37 bodov. Tento tím je už dlhšiu dobu priemerným tímom talianskej ligy, vždy hrá takmer v strede tabuľky. Vyhnú sa bojom o záchranu, ale ani nemajú ambície bojovať o miesta v európskych pohároch. Z posledných 5 zápasov majú bilanciu 1-2-2. Vonku nemajú až tak presvedčivé výkony ako doma.

TIP: 1