Bilbao – Girona

Domáci tím momentálne obsadzuje piate miesto so stratou piatich bodov na štvrtú priečku, ktorá zabezpečuje účasť v nasledujúcej sezóne Ligy majstrov. Ich súper Bilbao sa tento rok prezentuje dominantným útočným futbalom, najmä na domácom ihrisku, kde v 12 zápasoch strelil až 31 gólov, čo znamená priemerné skóre viac ako 3,5 gólu na domáci zápas. Hlavnými hybatelmi domáceho útoku sú Inaki Williams a Gorka Guruzeta, ktorí spolu dosiahli až 17 domácich gólov.

Hostia patria k výrazným prekvapeniam tohto ročníka španielskej La Ligy a držia sa v teoretickom závode o titul. Ich silnú pozíciu im nedávno potvrdil Real Madrid, ktorý ich porazil 4:0. Avšak problémy s absenciami kľúčových hráčov, najmä v obrane, môžu Real Madrid ešte zdržať. To by mohlo vytvoriť priestor pre ich súpera, ktorým je Girona, aby sa priblížil k lídrom tabuľky. Girona hrá atraktívny futbal a má v tíme veľa talentovaných hráčov, ako potvrdil aj nedávny prestup mladého Saviu do Manchesteru City. Venoval sa im aj útočník Dovbyk, hoci v posledných zápasoch nebol tak úspešný.

Oba tímy sú momentálne vo výbornej forme, čo sľubuje atraktívny zápas s viacerými gólmi. Povedať, kto si tento zápas nakoniec pripíše na konto, je ťažké odhadnúť, no verím, že diváci uvidia dynamický a zábavný futbal.

TIP: viac ako 2,5 gólu