Added Dan – Vincent Ruggeri Samuel

František Dan Added sa pohybuje v tenisových kruhoch na turnajoch Future/Challenger a momentálne sa nachádza približne na stotej pozícii žebrečka (s maximálnym umiestnením 240, aktuálne 304. miesto). Dan preferuje tvrdý povrch a halu, kde dosiahol pozitívnu bilanciu 113-79. V minulom roku sa dostal do finále v Saint Brieucu a osemfinále v Pau, kvalifikoval sa tiež v Lugane. V prvom kvalifikačnom kole tohto turnaja porazil Arauja 6:2, 6:4.

Taliansky tenista Samuel Vincent Ruggeri zase aktívne pôsobí na turnajoch Future a momentálne sa drží okolo štvrtého stého miesta v žebrečku (maximálne 324, teraz 348. miesto). Ruggeri sa cíti pohodlne na rôznych povrchoch, či už je to antuka alebo tvrdý kryt. V hale však odohral len obmedzený počet zápasov, s bilanciou 12-8. V minulom roku si pripísal triumfy na troch turnajoch Future (dvakrát na tvrdom povrchu, raz na antuke). Na turnajoch Challenger sa mu darilo menej, s dvoma osemfinálovými úspechmi z kvalifikácie (Como a Verona). Tento rok už zaznamenal účasť v Oeiras minulý týždeň, kde sa kvalifikoval cez Fernandesa, no tesne prehral v treťom kole s Iannaconem a v prvom kole jasne podľahol Sousomu. V úvodnom kole kvalifikácie tohto turnaja zdolal Friberga 6:3, 6:2.

V tomto súboji by sme videli Františka Dana Addeda ako jemného favorita, vzhľadom na jeho bohaté skúsenosti v hale a úspechy na turnajoch Challenger.

TIP: 1