Lyon – Nantes

Domáci tím vstúpil do sezóny strašidelne a až v posledných dvoch kolách dokázal vyhrať, odlepil sa tak od poslednej priečky. Po hattricku domácej hviezdy Lacazeta porazili Toulouse 3:0 a v predchádzajúcom kole v 85. minúte Jeffinho strelil víťazný gól na ihrisku Monaka. Zdá sa, že domáci majú za sebou to najhoršie a teraz by mohli postupovať v tabuľke nahor, čo určite bude príjemnejšie ako doteraz. Dočasné skóre 15:27 bolo spôsobené hrozným začiatkom súťaže, ale tiež ukazuje, že v domácich zápasoch padalo doteraz priemerne viac ako 2,5 gólov na zápas.

Hostia sa zatiaľ držia približne tam, kde chcú byť (dočasná 11. priečka), a určite by chceli čo najviac využiť formu domácich, pretože nikto nevie, či sa domáci definitívne zlepšili, alebo či ich bieda bude pokračovať. Hostia dokážu hrať veľmi pútavé zápasy s gólmi, ako to bolo napríklad proti Monaku (3:3), Lorientu (5:3) alebo na ihrisku Lens, kde prehrali 4:0. Hostia vedia bezproblémovo strieľať góly, ale zatiaľ im obrana veľmi nefunguje, čo potvrdzuje skóre 19:27, čo je priemerne takmer tri góly na každý zápas.

Verí sa, že v tomto zápase sa obom tímom podarí skórovať aspoň raz, no domáci by mali potvrdiť svoj vzostup formy a podľa očakávania zvíťaziť 2:1 alebo 3:1.