Girona – Alavés

V španielskej futbalovej lige sa rozohráva skutočný príbeh zázraku, keď malý tím Girona prekvapujúco ovláda vrcholnú priečku tabuľky s neuveriteľným ziskom 41 bodov. S náskokom dvoch bodov pred konkurenciou dosahuje tento tím úžasný úspech a jeho hra je pravým šperkom v ríši futbalu.

Girona odohrala 16 zápasov so skvelým bilancom 13 víťazstiev, 2 remíz a iba jednej prehry. Ich výkony pripomínajú presné švajčiarske hodinky – spoľahlivé, presné a efektívne. Ak chce Girona udržať vedenie v tabuľke, bude nevyhnutné, aby zvládla každý ďalší zápas a získala ďalšie 3 body. Skúsenosti z posledných 10 domácich stretnutí hovoria jasnou rečou – 9 víťazstiev a jedna remíza svedčia o ich domácej neporaziteľnosti.

Na druhej strane tabuľky nájdeme tím Alavés, ktorý momentálne obsadzuje 12. miesto so ziskom 16 bodov. Aj keď nemajú taký ohromujúci záznam ako Girona, sú nováčikmi v lige a ich postavenie na 12. mieste nie je vôbec zanedbateľné. Po 16 zápasoch majú na konte 4 víťazstvá, 4 remízy a 8 prehier. Ich bojovný prístup a snaha o zachovanie sa v lige sú však zjavné.

Alavés má náskok 6 bodov na prvú priečku v zostupovej tabuľke, čo im poskytuje istý komfort, ale zároveň to neznamená, že môžu zahodiť nohy a len sa pozerať na zvyšok sezóny. Ich cesta nováčika je nepochybne náročná, ale táto skupina hráčov ukazuje odhodlanie a srdce na ihrisku.

Sledujme teda ďalej tento nečakaný príbeh Girony, ktorá sníva o futbalovom zázraku, a Alavés, ktorý sa snaží udržať sa v lige napriek svojej nováčikovskej pozícii. Futbal je plný prekvapení, a tieto dva tímy nám poskytujú vzrušujúce momenty a dôvod na to, aby sme s nimi držali palce v ďalšom priebehu sezóny.

TIP: Girona -1