Borussia Dortmund – Paris SG

PSG výrazne zmenilo svoj herný prejav, hlavne v Lige majstrov, kde už nie je len tím, ktorý utŕži najviac faulov. Najviac faulovaní hráči PSG sú de facto preč a naopak tím sa nebojí súpera faulovať. Zápasy v skupine to jasne ukazujú. PSG prvýkrát prehralo v počte faulov s Dortmundom 8-10 a potom aj s Newcastle. Avšak nasledovali tri zápasy v rade, kde Parížania faulovali súperov a to AC Milán v oboch zápasoch (17-11 a 13-5) a tiež Newcastle (14-7).

Dortmund porazil Newcastle v počte faulov a práve Paris, ale menej faulov mal v oboch zápasoch s AC. Tlak je predovšetkým na PSG, ktoré je stále v ohrození, ale v prípade víťazstva by nie len zabezpečilo postup, ale aj posunulo sa na čelo tabuľky. To je pre PSG veľkou motiváciou a veríme, že prídu do Dortmundu s rovnakým herným prejavom ako v posledných zápasoch, kde sa súperov nebáli zastaviť za cenu faulu a mali veľmi aktívny pressing.

Prvý zápas nebol v počte faulov až taký rozdielny. Zatiaľ čo pri rovnakom skóre v prvom polčase fauly vyhral Dortmund, v druhom polčase PSG prešlo do vedenia a vyhralo fauly. Na strane PSG navyše bude chýbať veľmi faulovaný Dembele, zatiaľ čo v prípade Dortmundu by malo ísť o výhodu absencie Emre Cana.

TIP: Viac faulov PSG