Girona – Ath. Bilbao

Girona je katalánsky futbalový fenomén, ktorý sa prebojoval na druhé miesto v tabuľke za Realem Madrid. Tento tím, ktorý bol ešte pred pár mesiacmi neznámy pre väčšinu fanúšikov, si získava rešpekt svojimi stabilnými výkonmi. Dnes má šancu upevniť si svoju pozíciu v dohrávke proti Bilbau. Motivácia je na strane domácich nielen týmto faktom, ale aj tým, že Girona hrá atraktívny a útočný futbal. S 31 gólmi je spolu s Realom najlepším strelcom ligy. Z posledných desiatich zápasov sa nepresadila len raz a to proti Realu. Na druhej strane inkasovala 16 gólov, čo svedčí o jej otvorenosti.

Bilbao je tradičný baskický klub, ktorý sa snaží o postup do európskych pohárov. V tabuľke je nižšie ako Girona, ale má podobné štatistiky. Dal 25 gólov a dostal 17. Z posledných desiatich zápasov sa nepresadil len raz. Udržal trikrát čisté konto, ale len proti slabším súperom. Na ihrisku Girony to bude mať ťažké.

Oba tímy sú v dobrej forme a nehrajú nudný futbal. V pondelkovom zápase by sme sa mohli tešiť na zaujímavý súboj, v ktorom je ťažké tipovať víťaza.

TIP: oba tímy dajú gól