Ficovich Juan Pablo – Sakamoto Pedro


V prvom kole mužského challengeru v brazílskej Brasilii je pravdepodobné, že Ficovich vyjde ako víťaz, keďže sa stretne so domácim Sakamotom. Zdá sa, že Ficovich by nemal byť považovaný za outsidera v tejto situácii. Nielenže sa hrá na tvrdom povrchu, ale aj vo vyššej nadmorskej výške, čo znamená rýchlejší herný štýl než obvykle.

Sakamoto síce hrá na domácom ihrisku a prešiel kvalifikáciou, no Ficovich má výrazné skúsenosti s takýmito podmienkami. V tejto sezóne hral finále na tvrdom povrchu v mexickom Leone a španielskom Pozoblanco, a tiež dosiahol štvrťfinále v mexickom Morelose a španielskej Segovii. Jeho výsledky na tvrdom povrchu sú v tejto sezóne výrazne lepšie než na antuke. Okrem toho vyhral ich jediný vzájomný zápas v tomto roku, ktorý sa odohral na antuke v Santo Domingo.

Ficovich je vysoký hráč s výrazne lepším servisom, čo ho robí favoritom v tomto súboji. Sakamoto síce môže využiť domáce prostredie a kvalifikáciu, no Ficovichova skúsenosť a úspechy na tvrdom povrchu v tejto sezóne mu dávajú jasnú výhodu.

TIP: 1