Neuchrist Maximilian – Nouza Petr

V dnešnej analýze sa pozrieme na zápas medzi Maxom Neuchristom a Petrom Nouzom, ktorý sa uskutoční na challengeri v Helsinkách. Max Neuchrist je nemecký tenista, ktorý sa momentálne nachádza na 258. mieste svetového rebríčka (jeho najlepšie umiestnenie bolo 182.). Má za sebou bohatú sezónu, v ktorej odohral 38 zápasov na tvrdom povrchu s vyrovnanou bilanciou 19-19. V Helsinkách si poradil s kvalifikáciou bez straty setu a v prvom kole hlavnej súťaže zdolal favorizovaného Ukrajinca Krutykha, ktorý je na 240. mieste. V druhom kole však nestačil na španielskeho hráča prvej stovky J. Munara. V treťom kole si zahral s domácim mladíkom, ktorého zdolal 6:4, 6:0.

Jeho súperom bude Petr Nouza, český tenista, ktorý sa pohybuje až na 681. mieste svetového rebríčka. Péťa sa zvyčajne zúčastňuje ITF turnajov a občas sa objaví v kvalifikácii challengerov. Ak sa mu podarí prebojovať do hlavnej súťaže, často končí už v prvom kole. Jeho obľúbeným povrchom je antuka a na tvrdom povrchu nemá dobré výsledky. Tento rok odohral na ňom len 9 zápasov so zápornou bilanciou 4-5. A to väčšina z nich bola na začiatku roka.

Keď si zhrnieme všetky faktory – kvalitu, skúsenosť, preferovaný povrch a výsledky, vyzerá to tak, že nemecký tenista má jasnú prevahu nad českým súperom.

TIP: 1