Bellier Antoine – Otte Oscar

Švajčiar Antoine Bellier je hráčom, ktorý sa vyznačuje ultra agresívnym štýlom hry. Má výšku 196 cm a je ľavák. Jeho hra je založená na kvalitnom ľaváckom servise a preferuje servis-volej štýl. Dokonca aj pri returne uprednostňuje chip and charge, čo znamená, že po returne rýchlo nasleduje nájazd na sieť. Nezaujímajú ho dlhé výmeny, snaží sa ukončiť hru čo najrýchlejšie a skrátiť výmeny. Hráčov s týmto štýlom na profesionálnej tenisovej tour je veľmi málo, príkladom môže byť napríklad Frances Tiafoe.

Bellierovi vyhovujú rýchle podmienky, ktoré podporujú jeho agresívny štýl. Jeho najlepšie umiestnenie v rebríčku ATP bolo 168. miesto, ale momentálne je na 326. pozícii. Tento rok zaznamenal zatiaľ negatívnu bilanciu s 30 víťazstvami a 36 prehrami (v hale 13-10). Hrá na turnajoch nižšej úrovne, ako sú turnaje typu challenger, a občas sa zúčastní aj kvalifikácií na turnajoch ATP. Tento rok sa dostal do štvrťfinále challengeru až štyrikrát a kvalifikoval sa na hlavnú súťaž na ATP turnaji v Montpellier, kde zdolal Sultanova 63 76, Durasovica 63 76 a v prvom kole Mayota 76 63. Jeho servis je brutálny a má vynikajúce štatistiky na servise, keď v týchto troch zápasoch neprišiel o svoj servis ani raz, ponúkol iba 6 brejkových príležitostí a dosiahol vysoké percento (72%, 75%, 79%) vyhratých bodov po servise.

Nemecký hráč Oscar Otte mal skvelú sezónu v roku 2021 a dostal sa hlboko do TOP 100, pričom jeho najvyššie umiestnenie bolo 36. miesto. Avšak zdravotné problémy a priemerná sezóna minulý rok, spolu s ťažkým začiatkom tohto roku, spôsobili jeho pokles na rebríčku a momentálne je na 231. mieste. Otte je vysoký hráč, meriavajúci 193 cm, s kvalitným servisom a agresívnym štýlom hry. Je univerzálnym hráčom, ktorý si dobre počína aj v hale, kde má výbornú bilanciu (146-92) a tento rok zatiaľ skóroval 2-2. Jeho celková bilancia je 13 víťazstiev a 22 prehier. Jediným pozitívnym momentom v tejto sezóne bol jeho výkon na Wimbledonu, kde sa prebojoval až do druhého kola po kvalifikácii. Okrem toho musel čeliť zdravotným problémom a bol mimo hry takmer tri mesiace od konca júla. Od Wimbledonu odohral len 6 zápasov, z ktorých 4 boli súčasťou bundesligy. Tu mal ťažkosti s mladým Kajanom Topom, ktorý nemal skoro žiadne skúsenosti v hale. Otte vyhral v ťažkom zápase 67 63 76, pričom prišiel o svoj servis iba raz, ale ponúkol neuveriteľných 15 brejkových príležitostí a dosiahol 20 esov. Po servise získal 66% bodov.

TIP: 1