Fínsko – Kazachstan

V tejto skupine hrajú aj reprezentácie Slovinska, Dánska, Severného Írska a San Marína, takže dnešní súperi mali pôvodne na mysli získanie druhého miesta v skupine. Škoda, že sa situácia v skupine vyvinula inak, ale ak jeden z týchto tímov tento zápas vyhrá, bude ešte konkurovať vedúcej dvojici Slovinsko-Dánsko. Fínsko je miernym favoritom, a to aj po tom, čo vyhrali ich prvý zápas v Kazachstane 1:0.

S ohľadom na svoju populáciu má Fínsko ťažkú úlohu s pravidelnou účasťou na veľkých turnajoch. Hoci sa predminulý rok zúčastnili majstrovstiev Európy, neprešli zo skupiny, kde ich súperi zahŕňali Dánsko (porazili ich 1:0), Rusko (0:1) a Belgicko (0:2). Vo kvalifikáciách na MS 2022 skončili na 3. mieste v skupine D za Francúzskom a Ukrajinou, s bilanciou 2 víťazstiev z 8 zápasov a celkovým skóre 11:8, čo je priemerných 2,38 gólu na zápas. V tomto kvalifikačnom cykle zatiaľ prehrali 3 z 7 zápasov – proti Dánsku (1:3), doma proti tomuto súperovi (0:1) a proti Slovinsku (0:3). No, v ich posledných 15 zápasoch neinkasovali viac ako 2 góly päťkrát.

Kazachstan sa ešte nepozrel na veľký turnaj, ale aktuálne nemá zlý tím, čo svedčia aj ich výsledky vo kvalifikáciách. V kvalifikáciách na MS 2022 skončili v skupine D na poslednom mieste za Francúzskom, Ukrajinou, Fínskom a Bosnou s bilanciou 0-3-5 a skóre 5:20. Na druhej strane, v súčasnej skupine už štyrikrát vyhrali, vrátane víťazstiev nad Dánskom, San Marínom, Severným Írskom a doma proti Severnému Írsku. Dvaja domáci prehrali so Slovinskom (1:2) a Fínskom (0:1), čo pravdepodobne obmedzí ich šance na postup zo skupiny. Ich prehra 1:3 v Dánsku tohto víkendu však nebola prekvapením. Z ich posledných 15 zápasov inkasovali viac ako 2 góly len štyrikrát.

TIP: 1