Grécko – Holandsko

Grécko vs. Holandsko to bude jeden zo zápasov ďalšieho kola kvalifikácie na futbalové EURO. Grécko je aktuálne na 2. pozícii, keď zo 6 duelov (4-0-2) získalo 12 bodov a má bilanciu 12:5. Grékom sa nedarilo a prehrali na pôde Francúzska tesne 0:1. Body nepriniesol ani ďalší zápas, v ktorom sa predstavili na trávniku práve Holandska, odkiaľ si odviezli prehru 0:3. Potom ale získali povinné body doma proti Gibraltáru, ktorý zdolali 5:0. Šancu na postup priživili v dueli v Írsku. Domáci porazili výsledkom 2:0.

Holandsko je na 3. mieste, jeho zisk z 5 klaní (3-0-2) je 9 bodov a má bilanciu 9:7. Oranjes si pripísali proti Gibraltáru aj povinné body za domáce víťazstvo 3:0. Potom v dôležitom súboji doma zdolali Grécko jasne 3:0. Rovnako ako Gréci vyhrali aj v Írsku, ale tesne 2:1. V poslednom dueli sa stretli s Francúzskom. Tá preukázala o niečo väčšiu futbalovú kvalitu, domáci prehrali 1:2 a Francúzi si zaistili postup.

Toto je pre oboch súperov kľúčový súboj. Kto v ňom zaváha, výrazne si skomplikuje šancu na postup. Holanďania ale majú väčšiu futbalovú kvalitu a prvý vzájomný duel zvládli jasne 3:0. Bodový zisk Oranjes očakávame aj v tomto zápase.

TIP: 2