Newcastle – Paris SG

V letnom období prestupov opustili PSG Lionel Messi a Neymar. Pre mnohých to bola veľká strata, no osobne si nemyslím, že by to dramaticky ovplyvnilo kvalitu tímu. Napriek všetkým veľkým nákupom, ktoré PSG v minulosti urobilo, sa im stále nepodarilo vyhrať Ligu majstrov.

Tento rok PSG jasne ukázalo, že odchod týchto dvoch brilantných hráčov neznamenal oslabenie. To bolo vidno aj v ich prvom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov, kde prekonali silný Dortmund 2:0. Následne rozdrvili Marseille v lige výsledkom 4:0. Aj keď sa im v poslednom ligovom kole stalo, že remizovali 0:0 s Clermontom, bolo jasné, že PSG bol tímom, ktorý diktoval tempo hry od prvých minút. Clermont mal proste šťastie, že uhájil aspoň bod.

Ich ďalším súperom je Newcastle, ktorý sa v lige prezentuje dobre. Napriek tomu sú v európskych pohároch stále nováčikom bez veľkej skúsenosti. To sa prejavilo aj v ich prvom zápase tejto sezóny proti AC Milan, kde sa nakoniec udržali na remíze 0:0. AC Milan bol však jasne lepším tímom od prvých minút a zaslúžil by si viac ako len remízu. Newcastle zostal pozadu a ak by zápas skončil 3:0 pre AC Milan, nikoho by to neprekvapilo. Newcastle jednoznačne potrebuje viac skúseností a času na to, aby v európskych súťažiach uspel.

TIP: 2