Sparta Praha – Aris Limassol

 

Sparta ukazuje v posledných zápasoch skvelú formu a svoj futbal si môžete v pokoji vychutnať. Predovšetkým na svojom domácom ihrisku sa stávajú neprekonateľnými a zdá sa, že sú schopní poraziť takmer každého súpera. Nedávno sa im podarilo remizovať 3:3 s tímom Kodaní a následne poraziť Záhreb 4:1. V domácej lige prehrali s Olomouc 2:0, Pardubice 5:2, Karvinou 3:1 a nedávno Slovácko až 5:0! Výsledok proti Slovácku bol pre mnohých prekvapením, pretože hoci očakávali víťazstvo Sparty, nikto neočakával tak vysoké víťazstvo. Sparta si však touto výkonnosťou zaslúžene odniesla tri body, čo ukazuje na ich vynikajúcu výkonnosť v posledných zápasoch.

Na druhej strane máme tím Limassolu z Cypru, ktorý síce v minulej sezóne zvíťazil v miestnej lige, ale nie je zďaleka tak stabilný ako Sparta. V kvalifikácii Ligy majstrov sa stretli s poľským tímom Rakow, a to tak vonku, kde prehrali 1:2, ako aj doma, kde utrpeli porážku 0:1. Čo ma však presvedčilo vsadiť na Spartu, bol ich prvý zápas v kvalifikácii proti Slovanu, v ktorom Limassol prehral 1:2. Toto víťazstvo Slovana predstavuje jasný rozdiel v kvalite tímov, pretože Sparta je nepochybne silnejším súperom než Slovan a ich forma je momentálne na vysokej úrovni.

Limassol síce dokázal v odvete proti Slovanu zvíťaziť 6:2, ale i napriek tomu ma ich výkon nepresvedčil. V ich poslednom zápase v lige dokonca remizovali s tímom Paphos 1:1 a bolo zrejmé, že boli slabším tímom na ihrisku.

Ak Sparta udrží svoju súčasnú formu, mala by byť schopná poraziť Limassol z Cypru na svojom domácom ihrisku. Ich výkonnosť v posledných zápasoch naznačuje, že sú favoritom tohto stretu.