Celta Vigo – Real Madrid

Minulý rok Celta Vigo skončila na 13. mieste so ziskom 43 bodov zo 38 zápasov (11-10-17), pri skóre 43:53. Počas letnej prípravy sa im celkom darilo, pričom jediné prehry zaznamenali proti Benfice, avšak na druhej strane zdolali Lyon aj Wolfsburg. No do nového ligového ročníka nevstúpili ideálne, keď utrpeli domácu prehru 0:2 proti Osasune. Ich druhý zápas bol vonku proti Realu Sociedad, kde si však zabezpečili cenný bod remízou 1:1.

Real Madrid, ako vicemajster minulého roka, nazbieral celkovo 78 bodov z 38 zápasov (24-6-8) so skóre 75:36. V rámci letnej prípravy zdolal AC Milan a Manchester United, no prehral s Barcelonou a Juventustom. Ich úvodný zápas v lige bol úspešný, keď na pôde Bilbaa zvíťazili 2:0. V predchádzajúcom ligovom kole sa stretli s Almeriou, kde potvrdili svoju rolu favorita, vyhrávajúc 3:1. Zvlášť sa presadil nová posila Bellingham, čím utvrdil fanúšikov v tom, že jeho získanie nebolo zbytočné.

Celta Vigo predstavuje tím priemernej kvality, ktorý stále spoľahlivo ráta s výkonmi veterána Aspasa. Real Madrid prišiel o Benzemu, no s príchodom Bellinghama si výrazne polepšil a ten sa už aktívne zapája do nového tímu. Realu sa darí vo vzájomných stretkoch s Celtou, a preto verím, že na ihrisku ukáže svoju nadradenosť. Očakávame víťazstvo Reala s viacerými gólmi a je to dobrá príležitosť pre tipovanie s lákavými kurzami.

TIP: Hendicap Real Madrid -1