Philadelphia Flyers – Boston Bruins

Situácia vo východnej divízii sa začína postupne zamotávať, čo sľubuje kvalitný zážitok z každého zápasu. Priebežne prvá Philadelphia bude čeliť tretiemu Bostonu, ktorý ma za sebou dvojzápas proti svojmu bývalému kapitánovi Zdenovi Chárovi. Oba tímy svoje posledné zápasy vyhrali. Teraz sme zvedaví, komu sa na predošlý triumf podarí lepšie nadviazať. Úvodné buly je naplánované na štvrtok o 2:07 nad ránom. Východnej divízii kraľujú nateraz “Letci” z Philadelphie. Môže za to aj ich výborná séria štyroch triumfov v rade, ktorá umožnila pensylvánskemu celku pozbierať čo najviac bodov. Nešlo však vždy o presvedčivé víťazstvá. V posledných dvoch stretnutiach s newyorskými “Ostrovanmi” museli Flyers ísť až do predĺženia.

Prekvapivý pohľad ponúka kolónka inkasovaných gólov, ktorých na lídra priebežného poradia, dostali až 31. To je štvrtý najvyšší počet v celej divízii. Zbieranie kanadských bodov najviac ide Jamesovi Van Riemsdykovi, ktorých ich má na konte, za päť gólov a osem asistencií, až trinásť.

“Medvede” zvládli odvetný zápas s Washingtonom a už si brúsia zuby na ďalšieho súpera. Predošlú sériu štyroch triumfov v rade im pretrhol nový tím Zdena Cháru a to víťazstvom po predĺžení. V odvete hranej o dva dni neskôr to však Boston svojmu súperovi spočítal. Odvrátil aj nepriaznivé trojgolové manko, ktoré si Capitals vybudovali v zápase a zvíťazil 5:3.

Bruins tak opäť naskočili na víťaznú nôtu, ktorú si chcú udržať aj po stretnutí vo Philadelphii. V tabuľke majú len o bod menej, čo znamená, že sa ich pozícia môže po štvrtkovom ráne zmeniť. Najlepšie brániaci tím východnej divízie (20 inkasovaných gólov) inkasoval viac ako tri góly v zápasoch tejto sezóny len dvakrát. Nedávno od Washingtonu a raz práve od Philadelphie.