Ekvádor – Argentína

Futbalisti Ekvádoru pred troma rokmi siahali po postupe do osemfinále majstrovstiev sveta. Napokon sa im to nepodarilo a dnes je jasné, že na ďalšom svetovom šampionáte budú chýbať. Vstup do náročnej a dlhej kvalifikácie mali ako z veľkej knihy. V prvých štyroch kolách získali plný počet bodov a vyhrievali sa na prvom mieste tabuľky. V ďalších trinástich zápasoch ale získali len chudobných osem bodov. V roku 2017 prehrali päť kvalifikačných stretnutí so skóre 3:10. Naposledy nebodovali v Čile, no definitívnym klincom do rakvy bola už domáca prehra s Peru.

Futbalisti Argentíny figurujú v rebríčku FIFA na 4. mieste a ich prípadná neúčasť v Rusku by bola prvotriednou senzáciou. Krajina, ktorá hrala pred troma rokmi neúspešné finále s Nemeckom, sa naposledy neprebojovala na svetový šampionát v roku 1970. V aktuálnej tabuľke figuruje na šiestom mieste. Partia okolo Lionela Messiho ale vie, že ak vyhrá nad Ekvádorom, zaistí si minimálne miestenku v novembrovej baráži. Na priamy postup potrebuje súhru viacerých výsledkov.

Tréner Jorge Sampaoli má k dispozícii výborne individuality, no akoby sám nevedel ideálne poskladať svoj tím. Pri všetkej úcte, v zápase proti Peru nastúpil na hrote útoku Dario Benedetto, ktorý má určite menšiu kvalitu ako vo výbornej forme hrajúci Mauro Icardi. Ten má v drese milánskeho Interu za viac ako štyri sezóny priemer 0,58 gólu na zápas. Chýbal aj ďalší muž z talianskej Serie A – šikovný záložník Paulo Dybala.

Argentína musí zabrať a Ekvádor by nemal byť nad ich sily preto dnes volíme stávku na výhru hostí (1.53)